Kot športnik, ki se že preko 35 let resno ukvarja s športom in kot nekdo, ki je zaradi ukvarjanja z ultra triatlonom pretekel na tisoče kilometrov, dobro vem kaj pomeni imeti dobro tekaško opremo.

Športna oprema je tako pomembna, da včasih lahko odloča med doseženim ciljem ali odstopom. Še posebej je to pomembno v težkih in nepredvidljivih vremenski pogojih ter na izredno težkih tekaških terenih. In ko sem pred leti, kot novopečeni ultra trailaš spoznal francosko znamko trail opreme in obutve Raidlight, je bil moj začetek veliko lažji.

Francoska znamka Raidlight s svojim tekaškim tekstilom, tekaškimi nahrbtniki, palicami in obutvijo predstavlja novo poglavje v trail teku. Med drugim se ponašajo z najlažjim tekaškim nahrbtnikom na tržišču in revolucionarnih, zgolj 110g težkim anorakom s stolpcema 25k/65kx.

Na svojih trail tekaških potovanjih (med njimi je tudi izredno težki 100 milj dolgi trail Dalmacija ultra trail) nisem dobil niti enega žulja ter seveda obdržal na nogah vseh deset nohtov.

Raidlight je pionirska znamka francoskega trail teka ustanovljena leta 1999 s strani Benoit Lavala, strastnega oudoor entuziasta in mednarodno priznanega trail tekača. Benoit Laval je tekmoval na preko 100 trail tekmovanjih po celem svetu in bil leta 2010 izbran v francosko trail ekipo.

Skupaj s 55-imi strastnimi sodelavci (marec 2016) na višini 1000m nad morjem v osrčju Kartuzijskega pogorja, Raidlight nadaljuje z razvojem produktov, ki so še lažji, še bolj praktični in drugačni od drugih, s tem pa ponuja širok razpon opreme (tekaški čevlji, oblačila, tekaški nahrbtniki in jopiči in ostala dodatna oprema).

Raidlight je prva znamka, ki je odprla svoja vrata vsem tekačem, ki bi radi promovirali to blagovno znamko. Je tudi edina outdoor znamka, ki v popolnosti vključuje uporabnike v dizajn opreme preko sistema na spletni strani, ki ponuja uporabniku želeni dizajn produktov. Tudi zaradi tega je postal izredno močan subjekt v svetu trail teka.

Danes je Raidlight prisoten tako na spletu (preko 6 milijonov ogledov strani v letu 2013) kot na tržišču (prisoten v preko 500 specializiranih trgovinah v Franciji). 25 odsotni delež njihove prodaje izhaja tudi iz mednarodne trgovine – zastopani v preko 500 trgovinah po Evropi, produkti pa preko internetne prodaje poslani v preko 70 držav po svetu.

Njihova rast in moč temelji na nenehni inovativnosti in na močni povezanosti s specifičnimi potrebami tekačev ter s težnjo biti v ergonomičnosti in teži materiala vedno korak pred tekmeci.

Z vsakoletno 10 do 20 odsotno letno rastjo, kljub trenutnim ekonomskim razmeram, se Raidlight nenehno širi in proizvaja letno prodajo v vrednosti 9 milijonov evrov (leto 2017).

 

Moška obutev  →

Ženska obutev →

Moška oblačila →

Ženska oblačila →

Unisex oblačila →

Tekaški nahrbtniki →

Tekaški pasovi →

Tekaške palice →

    

 

 

 

 

 

Pišite nam

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva podatkov