Treniranje in tisti ZAKAJ

Tek, šport in življenje so namreč vse prej kot seštevek posameznih trenutkov, saj je to večdimenzionalno prepletanje, ki nima meja. Je tisto področje, ki bi, če bi se ga dalo preslikati na papir ali pokazati na ekranu, odgovorilo na vprašanja kako nekdo lahko, drugi pa ne more. 

Odgovorilo bi na vprašanja zakaj so sposobni navadni ljudje nenavadnih reči. Na primer, zakaj je bil Aleš Potrč sposoben preživeti deset dni na stacionarnem kolesu in postaviti Guinessov rekord, zakaj Boris Ivanovič – Zajc že nekaj let vstaja ob 3:33 zjutraj in od 4:00 do 6:00 opravi z traso okoli Ljubljane, zakaj je Mirko Lebar brez nog zmogel vzpon na najvišji evropski vrh Mont Blanc, zakaj se slepa deklica Sabina (deklica je sinonim za vse pripadnice nežnejšega spola) pripravlja na svoj prvi maraton, pa čeprav pred časom ni bila sposobna preteči 300 metrov,… Ker pa se tega ne da, mora to skrivnost odkriti vsak pri sebi. Da pa bi bilo to raziskovanje pestro, zanimivo in vsekakor vredno, pa se skriva nekje daleč na poti k našemu cilju…

Torej, če želimo priti do našega zaklada, do našega spoznanja, moramo na nek način začeti s koncem, moramo začeti s postavitvijo cilja. Kaj za nas pomeni cilj in kako si ga predstavljamo, niti ni tako pomembno. Če zadevo pogledamo iz tistega srčnega zornega kota, ki je vedno sanjaški in pravljični, jih bo večina na premiernem teku Wings for life nastopila zaradi lastnega humanitarnega prispevka, ki se bo kazal z donacijo v obliki startnine in hkrati prisotnosti na teku, s tem pa osveščanju perečega problema. Kar nekaj posameznikov bo ta tek izkoristilo kot igro konjskih moči z človeškimi, koliko dolgo lahko bežijo pred naraščajočo hitrostjo sledilnega avtomobila oziroma kot dokazovanje samemu sebi koliko so v danem trenutku sposobni doseči. Vsekakor pa bodo na startu tudi taki, ki jim je pomembnejše zmagati in preteči 60 kilometrov, kot biti drugi in v enakem času preteči 80 kilometrov.

Ne glede na to, kateri cilj nas je spodbudil k udeležbi na tem izjemnem teku, je pomembno le to, da bomo tam. Pomembno je le to, da smo si postavili CILJ. In ne glede na skrivne ali manj skrivne cilje, ki si jih bo postavil vsak posameznik, bomo s prej omenjene pravljične in sanjaške perspektive, v tistem trenutku tam vsi z istim skupnim ciljem. S ciljem POMAGATI K SANJAM tistim, ki še do nedavnega tega niso upali. 


 

 

Pišite nam

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje.

Več o politiki varstva podatkov